Susține asociația

Ca buni elevi ai școlii de viață Nae Caranfil, o să vă povestim pe scurt ce facem cu banii:
Vrem să transformăm un vehicul retro într-unul electro! Nu neapărat un Rolls, dar ar fi frumos, nu?

electric-rolls?

De ce?

Fiindcă ținem la mediu și ne place foarte mult ideea de mașină electrică. În gândirea noastră de makeri un astfel de proiect înseamnă utilizarea inteligentă a resurselor. Multe mașini vechi sunt deosebit de frumoase și merită păstrate, dar mecanica lor e perimată, consumă mult și se strică (garantat). Așa că ne-am gândit să combinăm esteticile retro ale anilor '50-'70 cu tehnica modernă, prietenoasă cu mediul și bugetele. Alegând ce e mai bun din fiecare perioadă, salvăm o bijuterie de la fier vechi.

Știm că pentru a schimba mentalitatea oamenilor este nevoie de un exemplu seducător și mai știm că dacă lumea va ajunge să și le dorească, tehnologia se va dezvolta mai repede. Astăzi vehiculele electrice au un potențial enorm, dar sunt încă limitate de capacitatea bateriei.

Pentru cine?

Vrem să facem o mașină pentru asociație, pe care o vom folosi, dar o vom și închiria. Pe de-o parte încercăm să fim la înălțimea declarațiilor noastre de intenție, dar vrem și să deschidem o discuție, un orizont, un drum de parcurs. O vom închiria, atât pentru a finanța mai departe proiectul, dar și ca un număr mai mare de persoane să intre în contact cu ea și să se poată convinge de fezabilitatea și avantajele ei.

După ce vom fi probat pe pielea noastră această soluție de mobilitate, vom folosi donațiile ulterioare pentru a construi alte vehicule istorice electrice. Le vom vinde pentru a construi mereu altele, fiindcă ne dorim un oraș cu mașini frumoase și nepoluante.

În timp sperăm că vom putea dona asemenea vehicule altor ONG-uri de bine care au mare nevoie.

Cum poți ajuta?

Ne poți ajuta ușor (și gratis) prin intermediul facilităților fiscale, redirecționând o parte din impozitul pe care îl datorezi statului:

Companiile pot dona prin contract de sponsorizare până la 20% din impozitul pe profit (datorat statului), nu mai mult de 0,5% din cifra de afaceri.

Legile care reglementează facilitatea sunt Legea sponsorizărilor (nr. 32/1994) și Codul Fiscal

Informații suplimentare și un exemplu concret se găsesc AICI.

Se poate face o donație pe baza estimării profitului și a cifrei de afaceri pe anul în curs, iar dacă suma donată depășește maximul admis, se reportează, urmând să se scadă din impozit în următorii 7 ani.

Persoanele fizice pot alege să ne trimită cei 2% din impozit completând:

Formularul 230 - pentru cei care au venituri din salarii

Declarația 200 privind veniturile realizate din România – pentru cei cu venituri din alte surse, adică:

• Activități independente;
  • Cedarea folosinței bunurilor mobile și imobile, realizate în calitate de proprietar, uzufructuar sau alt deținător legal;
  • Câștiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare;
  • Câștiguri din operațiuni de vânzare-cumpărare de valuta la termen, pe bază de contract.

Persoanele care au realizat asemenea venituri sunt oricum obligate să depună Declarația 200, chiar daca nu doresc redirecționarea celor 2% din impozit.

Formularul trebuie completat în 2 exemplare (unul pentru organul fiscal și unul pentru persoana în cauză) și depus la Registratura Administrației Financiare din sectorul de care aparții. Aici găsești adresele lor.
(sursa: http://www.finantare.ro/)

Sponsorizări

Companiile interesate de proiecte CSR cu componentă de design și manufactură ne pot contacta folosind una din căile disponibile în pagina de contact.

Persoanele fizice pot dona orice sumă (lei) în contul asociației noastre:

Asociația Designers, Thinkers, Makers
RO 36 BTRLRONCRT 0372899601
Banca Transilvania - Agenția Rosetti

Odata cu donatia asteptam si un mail. Rasplatim darnicia proportional si creativ.

Consiliul director al Designers, Thinkers, Makers declară pe propria răspundere că va chivernisi atent sumele astfel strânse, pentru administrarea asociației și pentru a ajuta mai departe pe cei ce au încă și mai multă nevoie.

Formulare persoane fizice:

Formular 230 - venituri din salarii