Cantina Urbană

Cover: http://www.fayetteville-ar.gov/facilities/facility...

Cantina urbană este continuarea unei serii de evenimente private în care am gătit pentru persoanele fără adăpost ale Bucureștiului. Concluziile acestor evenimente sunt încurajatoare. Multe persoane doresc să facă voluntariat în sprijinul maturilor străzii, iar de partea cealaltă instituțiile nu pot face foarte mult, ceea ce înseamnă că nevoia rămâne într-o măsură neacoperită.

Atât noi ca indivizi cât și alte ONG-uri avem nevoie de un cadru în care să putem derula astfel de proiecte în condiții bune. De aici necesitatea unui spațiu de luat masa pentru mai multe persoane, unde să poată fi livrată hrană caldă oamenilor cărora le lipsește cel mai mult.

Intenționăm să construim un mobilier urban și apoi o structură de acoperire într-un loc public ușor accesibil. Când spațiul nu este folosit în scop social, el poate fi folosit de locuitorii Bucureștiului pentru alte evenimente.

Proiectul este atât un exercițiu civic cât și unul de arhitectură și design, ce pune în discuție posibilitățile de folosire a spațiului public. Asociația și-a propus în primă fază să creeze acest loc dovedit necesar, proiectul putând evolua în funcție de interacțiunile ce apar în jurul său.

Parteneri:

Stadiu: